2747 Törtel (Pest megye) Jászkarajenői út 24.Tel.:06/30-221-21-02, 06/30-487-84-65
FELNIJAVITÁS
FELNIJAVITÁS
FELNIJAVÍTÁS

Hegesztés

Rövid határidővel!

Könnyűfém felnik és acéltárcsák javítása,
egyengetése speciális felnijavító géppel!
TPMS-ABRONCSNYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER
TPMS-ABRONCSNYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER

MI AZ A TPMS - ABRONCSNYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER?

Brock és RC design alufelnik
Brock és RC design alufelnikBrock és RC design alufelnik 3év Garanciával!

Hír, program, komment

ADAC téligumi teszt 2014

2017.03.07. 07:32
ADAC téligumi teszt 2014

2014-ban tesztelt téli gumi méretek:

téli gumiabroncs teszt 2014


175/65R14 és 195/65R15 téli gumik, 195/65R15 négyévszakos gumik

A német ADAC tesztelő intézet 2014-ben 3 teszt keretében összesen 32 abroncsot tesztelt: 28 téli gumit és 4 négy évszakos abroncsot. A szokásostól eltérően most a nagyobb méret kimaradt, és a 175/65R14, valamint a 195/65R15 méretekre esett a választásuk. E két méretben 4-4 "jó" besorolású téli gumi született. A négyévszakos abroncsokról az ADAC tesztek is a gumisok véleményét erősítették meg, igazán egyik évszakban sem "ideálisak".

175/65R14 T téligumi teszt eredmények (ADAC, 2014)

A 165-ös, 185–ös méretek után újra a 175-ös méret került terítékre. Az ADAC indoklása szerint azért, mert ez a méret sok új és régi kisautó gyári gumimérete (például: Ford Fiesta, Renault Clio, Volkswagen Up, Toyota Yaris, Fiat 500, Citroen C2, stb.). 175/65R14 T méretben összesen 14 mintázatot teszteltek, ebből csak 4 abroncs kapott "jó" minősítést. Sajnos ezúttal is lett két elégtelen besorolású abroncs is.

 

"Jó" besorolású 175/65R14 T abroncsok:

 

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Continental WinterContact TS850 lett ismét a győztes. A Continental abroncsa amellett, hogy nedves úton kiválóan teljesít, még kopás szempontjából is kitűnik a tesztelt abroncsok közül. A második helyen lévő Dunlop SP Winter Response 2 sok egyéb jó tulajdonságon felül fogyasztás tekintetében mutatott kiemelkedően jó eredményt. A harmadik helyen befutó - Michelin Alpin A4 - kopás szempontjából mutatta az egyik legjobb eredményt, de azzal, hogy nagyon hangos sajnos lecsúszott az első két helyről. A negyedik a Firestone Winterhawk 3 mintázat lett, alapvetően minden szempont szerint jól teljesített, de semmire sem kapott kimagasló értékelést.

 

"Megfelelő" besorolású 175/65R14 T gumik:

Nyolc abroncs kapott "megfelelő" értékeslést. Ezek közül egyrészről a Pirelli Snowcontrol Serie 3 (Winter 190) mintázatot emelnénk ki, bár száraz úton csak elégséges osztályzatot ért el, de nedves úton még a Michelin Alpin A4-nél is jobb eredményt ért el. Így kiválóan alkalmas csúszós, jeges, latyakos használatra. Másrészről a Toyo Snowprox S943 érdemel említést, száraz úton az egyik legjobb értékelést (1,9 at ért el; 5,5 a max, minél kisebb, annál jobb) érte el, emellett fogyasztás tekintetében is a legjobb háromban van.

Fulda Kristall Montero 3, a Vredestein Snowtrac 3 és a Sava Eskimo S3+ majdnem azonos eredményt ért el.

Az Esa + Tecar Super Grip 7+ Magyarországon nem elterjedt abroncs, de nem sokkal maradt le a "jó" besorolásról, csupán a nedves úton nyújtott teljesítménye volt 2 tizeddel rosszabb, mint a Firestone Winterhawk 3-é.

GT Radial Champiro Winterpro és a Hankook Winter i*cept RS (itthon W442 néven ismertebb) szintén megfelelő minősítést kapott. Mindössze annyival maradtak le a jó minősítéstől, hogy havas, jeges úton kicsit rosszabb a teljesítményük, mint az első négynek.

 

"Elégtelen" besorolású 175/65R14 T abroncsok:

Sajnos két abroncs most is ebbe a kategóriába esett bele. A Cooper WM-SA2 (más néven Weather-Master) és a Star Performer SPTS (Winter AS) abroncs is nagyon rosszul szerepelt nedves úton, mindkettő 4,9 értéket kapott az ADAC-tól (5,5 a maximum, és minél kisebb ez a szám annál jobb).

 

 

195/65R15 T téligumi teszt eredmények (ADAC, 2014)

A 195/65R15 méret az egyik legnépszerűbb méret kompakt és középosztályú autók körében (például: Audi A3, Citroen C4, Ford Focus, Hyundai i30, KIA Ceed, Mazda 5, Mercedes C osztály, Opel Zafira, Opel Astra, Skoda Octavia, Toyota Corolla, Volkswagen Golf és még sok más autó mérete).




„Jó” besorolású 195/65R15 T téligumik

4 jó minősítésű abroncs született, de ezek közül is kiemelkedik kettő: a Continental WinterContact TS850 és a Bridgestone Blizzak-LM 001. A Continental havas úton, fogyasztásban és kopásállóságban mutatott kimagaslóan jó eredményt, mondhatni hajszállal maradt le a „kiváló” minősítésről, amit az ADAC évek óta osztott ki. A Bridgestone Blizzak-LM 001 nedves, havas, csúszós úton majdnem hasonlóan teljesített, mindössze fogyasztásban és kopásállóságban maradt le a WinterContact mögött. 

Dunlop SP Winter Sport 4D szintén jó összeredményt produkált, fogyasztásban a Continental WinterContact-tal vetekszik.

A Continental csoporthoz tartozó Semperit is bekerült a legjobbak közé. A Semperit Speed-Grip 2 egyik mutató tekintetében sem produkált kiugró értéket, de összességében mindben területen kiválóan teljesített.

„Megfelelő” besorolású 195/65R15 T téligumik

Idén 7 abroncs kapott „megfelelő” besorolást az ADAC szakembereitől, tehát ebben a méretben is van miből választani. 

Kezdjük a Michelin Alpin 5 mintázattal, általában a legjobbak között szokott lenni. Ha mélyen a számok mögé nézünk, most sincsen ez máshogyan: minden tekintetben nagyon jól teljesített, csupán hajszállal csúszott le a „jó” besorolásról. Száraz úton minimálissal rosszabbul teljesített.

Kumho WinterCraft WP51 mintázatot is ki kell emelnünk: fogyasztásban, száraz és jeges úton is nagyon jól teljesített. Úgy látszik, hogy nemcsak autógyártás terén fejlődtek sokat a koreaiak, de abroncsok tekintetében is már a legjobbak közé tartoznak.

A magyarországi gyárral is rendelkező Hankook, is egyre jobb abroncsokkal jelenik meg a piacon, a Hankook Winter i*cept RS(itthon főként W442-ként emlegetett) abroncs fogyasztásban, jégen és kopásban is jól teljesített.

Pirelli Snowcontrol Serie 3 (Winter 190) hűen a márkához kiválóan teljesített havas, jeges környezetben és fogyasztásban is említésre méltó eredményt ért el.

Szintén „megfelelő” minősítést kapott az Uniroyal MS plus 77, a Yokohama W.drive V905 és a Kleber Krisalp HP2 is.

„Elégtelen” besorolású 195/65R15 T téligumik

Két abroncs ért el ilyen minősítést. Az itthon is népszerű Infinity Winter Hero INF-049 egy nagyon olcsó abroncs, de amennyiben lehetséges mi is lebeszéljük a vásárlóinkat róla. Sajnos a teszt is azt mutatja, hogy nedves úton nagyon nehezen lehet irányítani az autót, ha ez a mintázat van felszerelve. 

Az Achilles Winter 101 gumi mintázat itthon kevésbé ismert, nedves úton szintén nagyon rossz eredményeket produkált. Az ADAC a létező legrosszabb összesített minősítést adta neki.

195/65R15 H négyévszakos gumi teszt eredmények (ADAC, 2014)

Az ADAC idén négyévszakos abroncsok tesztelésébe is belevágott. A négy tesztelt abroncs közül kettő elégséges és kettő elégtelen minősítést kapott.



Összességében azt lehet mondani, hogy ezek az "öszvérek" sem télen, sem nyáron nem nyújtanak jó teljesítményt. Száraz úton kifejezetten rosszul szerepeltek, de nedves és havas úton sem spílerek. Ha tehát egyformán sokat használjuk télen és nyáron is a gépjárművünket, akkor mindenképpen érdemes beruházni, és téli és nyári szettet is beszerezni.

Értékelés: 1.8/15
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!


Vállalkozásunk tevékenysége kiváló minőségű és újszerű használt gumiabroncsok személyautókhoz, használt gumiabroncsok haszonjárművekhezúj gumiabroncsok személyautókhozúj gumiabroncsok haszonjárművekhez és akciós új gumiabroncsok értékesítése, szerelése, centrírozása javítása, valamint használt acélfelnik és alufelnik és új acélfelnik és alufelnik értékesítése.

Minőségi szolgáltatásainkat kedvező szervízárak mellett a legmodernebb SICAM gépekkel és 3 fő gumiabroncs szerelő és autószerelő szakirányú végzettséggel biztosítjuk szervizünkben.

- Nagyméretű és defekttűrő abroncsok szerelése SICAM TECNOROLLER segédkar szerelésével!
(Continental SSR, Michelin ZP defekttűrő abroncsgyártók ajánlásával)

-A mai nagy teljesítményű járművek esetében sokkal kifinomultabban kell kiegyensúlyozni az abroncsokat, mint évekkel ezelőtt. Egy nagy sebességgel haladó jármű abroncsának egyenetlen súlyelosztása már komoly vibrációt és kellemetlenséget okozhat. Túl az utazási kényelem csökkenésén és a fellépő zajon, egy nem megfelelően szerelt kerék komoly úttartási problémákat okozhat. 

-Teher, mezőgazdasági és munkagép gumiabroncsok és tömlők értékesítése, szerelése, javítása.


Használt autó gumiabroncsok:

Használt gumi készletünk kiváló minőségű használt gumik. A készlet 1-2 hetente frissül az aktuális kínálatról bővebb információt telefonon, és személyesen tudunk nyújtani.


Minőségi jellemzők:
  • személyautó és kisteher méretben: 13"-20" méretekben keveset futott, kiváló minőségű újszerű ( 7-8mm) profilmélységű és jó minőségű (5-6mm) profilmélységű ellenőrzött, lepróbált használtgumik.
  • Értékes nagyméretű gumiabroncsok pótlására is van lehetőség 1db-os készletünkből!

Új gumiabroncsok:

Célunk ügyfeleink számára a legjobb árak biztosítása a gumiabroncsok ár-érték arányának a figyelembevételével! Ezért széles választékban több gyártó termékét is értékesítjük raktárról, illetve rövid beszerzési határidővel.

Keresse akciós téli gumi, akciós nyári gumi vagy akciós négyévszakos gumi kínálatunkat!



futózott dunlop nyárigumi árusítás gumi akció téli házhozszállítás új acélfelni használtgumi használt használt-gumi autógumi traktorgumi sportgumi gumiabroncs felni michelin good year rakodó használt gumi téligumi Adrics Kft. alu alufelni tehergumi Pest megye acél abroncs peresgumi lemez Törtel kerék radial lemezfelni bridgestone yokohama goodyear kereső kamion

Az ADRICS Kft.
GINOP-PLUSZ-
1.2.2-22-2022-00861
számú projektje

Kiemelt Akciós Nyári Gumik!
Kiemelt Akciós Nyári Gumik!
Akciós Nyári Gumik
2év Kátyúgaranciával!
2 év KÁTYÚGGARANCIA az alábbi márkákra:
 Royal Black, KingStar, Uniroyal
APOLLO márkájú
személy és kisteher gumiabroncsokra!

Akciós:
Laufenn, Hankook, Kleber, Continental 
Gumiabroncsok forgalmazása kedvező árakon!
Akciós Téli Gumik Kátyúgaranciával!
Akciós Téli Gumik Kátyúgaranciával!
KIEMELT AKCIÓS TÉLIGUMIK,
2év Kátyúgaranciával!
 KingStar, Lassa, Sportiva, Uniroyal,
APOLLO márkájú
Személy és kisteher gumiabroncsok 2év 
KÁTYÚGARANCIÁVAL!
Téli Gumi Akciók!

Téli gumi akciók!
SEBRING, KingStar, Laufenn
Barum, Lassa, Sportiva, Nexen, Apollo 
Hankook, Kleber, Vredestein
Continental, Michelin
márkák forgalmazása

Copyright 2014 ADRICS Kft. design by © Ceglédinfo  |   IMPRESSZUM  |  sitemap: sitemap.xml