2747 Törtel (Pest megye) Jászkarajenői út 24.Tel.:06/30-221-21-02, 06/30-487-84-65
FELNIJAVITÁS
FELNIJAVITÁS
FELNIJAVÍTÁS

Hegesztés

Rövid határidővel!

Könnyűfém felnik és acéltárcsák javítása,
egyengetése speciális felnijavító géppel!
TPMS-ABRONCSNYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER
TPMS-ABRONCSNYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER

MI AZ A TPMS - ABRONCSNYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER?

Brock és RC design alufelnik
Brock és RC design alufelnikBrock és RC design alufelnik 3év Garanciával!

Hír, program, komment

2014 ACE-GTÜ nyárigumi teszt 225/45R17-es méretben

2017.03.01. 07:08
2014 ACE-GTÜ nyárigumi teszt 225/45R17-es méretben
A 2014-es nyári gumi teszten az ACE (Auto Club Europa) és a GTÜ szakemberei 11 gyártó nyári abroncsát vizsgálták a 225/45R17-es méretben.
Az idei nyári gumi teszt a Milánó közeli Pirelli teszt pályán került megrendezésre. A szakemberek a 225/45R17-es (legnépszerűbb nyári gumi méret a kompakt autók körében) méretben 11 gyártó nyári gumiabroncsát vizsgálták különböző szempontoik alapján.

Aki a fenti méretben most tervezi új nyári gumi vásárlását, annak ez a teszt most nagy segítség lehet, hiszen az Európai Autó Club és a GTÜ hiteles információkkal szolgálnak minden érdeklődőnek, legyen szó nyári gumi, vagy téli gumi tesztről.

A 11 féle nyári gumi mindegyikéről elmondható, hogy jól szereplet a teszten. Ez azt jelenti, hogy 7 nyári gumi az ajánlott kategóriában, míg 4 nyári gumi a nagyon ajánlott kategóriában végzett az eredmények alapján. Itt kell megemlítenünk, hogy az ACE-GTÜ osztályozása az autógumi teszteken eltér az ADAC rendszerétől. Az egyes tulajdonságok vizsgálatakor minél magasabb a pontszám, annál jobb, szemben az ADAC rendszerével.

A teszten a nyári gumik teljesítményét 4 fő csoport szerint osztályozzák. Ezek a csoportok a nedves úton való teljesítmény, a száraz úton való teljesítmény, a környezetvédelmi szempontok, illetve a gazdaságosság.

 

A viszgált 11 abroncs sorrendje a teszteredmények alapján:

  1. Continental Sport Contact 5

  2. Pirelli P Zero (pontazonosság a Dunlop Sport Maxx RT-vel)

  3. Dunlop Sport Maxx RT

  4. Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2

  5. Bridgestone Potenza S001

  6. Nokian Line

  7. Vredestein Ultrac Vorti

  8. Apollo Aspire 4G 

  9. Barum Bravuris 3 HM 

  10. Hankook K117 

  11. Kumho HS 51 


A felsorolásból is kivehető, hogy a legjobb eredményt a Continental nyári gumija érte el, a megszerezhető összes 190 pontból 143-at begyűjtve. Nagyon jól teljesített a vízes teszten, de a többbi vizsgált kritériumban is az elsők között végzett. A nyári gumik aktuális árát tekintve sajnos az egyik legdrágább, de ezért legalább a teszt legjobb nyári gumi abroncsát kaphatjuk. Ha már azáraknál tartunk a teszten szereplő nyári gumik esetében a GTÜ és ACE kollégák az Apollo nyári abroncsát találták a legjobb árban.

A második és harmadik helyen holt verseny alakult ki a Pirelli és a Dunlop nyári gumik között (134-134 pont). A Pirelli P Zero nyári gumi vízes és száraz útfelületen is kicsivel jobban teljesített a Dunlophoz képest, ám összesítésben a Dunlop behozta a lemaradást a környezetvédelmi, és gazdaságossági szempontokon szerzett pontjainak köszönhetően. Évek óta kimutatható az egyes nyári gumi, és téli gumi teszteken, hogy az első 3-4 autógumi esetében olykor szinte elhanyagolható különbség van. Ez most is helytálló, hiszen összesítésben pontazonosság alakult ki a két nyári gumi között, míg az egyes paraméterek vizsgálatakor csak 1-2 pont eltérés jelentkezik.

Pár ponttal lemaradva követi a Dunlop nyári gumit a Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 nyári gumi 131 ponttal. Ezzel az eredménnyel a Goodyear nyári gumi is a nagyon ajánlott kategóriában kapott helyet. Ennek a nyári guminak is a teljesítménye vízes és száraz úton kicsit jobb, mint a Dunlop abroncsé, de a többi paraméterben a Dunlop megelőzte.

Az ajánlott kategória első fokán a Bridgestone S001 nyári gumi található, mely összesítésben csupán 3 ponttal maradt el a Goodyear nyári gumi összpontszámától. Ezt követi a Nokian Line és a Vredestein Ultrac Vorti nyári gumi, melyek esetében a Vredestein Ultrac Vorti nyári gumi szárazon, míg a Nokian Line nyári gumi vízes útfelületen nyújtott kicsivel jobb teljesítményt a másiknál.

Nyári gumi teszt 2014 ACE-GTÜ

 

A vizsgált nyári gumik között talán hazánkban az Apollo a legkevésbé ismert nyári gumi, de ez nem von le semmit az Apollo Aspire 4G nyári gumi érdemeiből, hiszen így is megelőzte a Barum Bravuris 3 HM nyári gumit, illetve a manapság a prémium kategória felé kacsintgató Hankook nyári gumit is.
A nyári gumi teszten a 11 vizsgált nyári gumi közül az utolsó helyen a Kumho HS 51 nyári gumi végzett, összesítésben 32 ponttal lemaradva a mondhatni tesztgyőztes Continental nyári gumitól, és 2 ponttal lemaradva a Hankook K117 nyári gumitól.
Értékelés: 1.8/15
Még nincsenek hozzászólások




Új hozzászólás:

Kérjük jelentkezzen be, vagy regisztráljon a hozzászóláshoz!


Vállalkozásunk tevékenysége kiváló minőségű és újszerű használt gumiabroncsok személyautókhoz, használt gumiabroncsok haszonjárművekhezúj gumiabroncsok személyautókhozúj gumiabroncsok haszonjárművekhez és akciós új gumiabroncsok értékesítése, szerelése, centrírozása javítása, valamint használt acélfelnik és alufelnik és új acélfelnik és alufelnik értékesítése.

Minőségi szolgáltatásainkat kedvező szervízárak mellett a legmodernebb SICAM gépekkel és 3 fő gumiabroncs szerelő és autószerelő szakirányú végzettséggel biztosítjuk szervizünkben.

- Nagyméretű és defekttűrő abroncsok szerelése SICAM TECNOROLLER segédkar szerelésével!
(Continental SSR, Michelin ZP defekttűrő abroncsgyártók ajánlásával)

-A mai nagy teljesítményű járművek esetében sokkal kifinomultabban kell kiegyensúlyozni az abroncsokat, mint évekkel ezelőtt. Egy nagy sebességgel haladó jármű abroncsának egyenetlen súlyelosztása már komoly vibrációt és kellemetlenséget okozhat. Túl az utazási kényelem csökkenésén és a fellépő zajon, egy nem megfelelően szerelt kerék komoly úttartási problémákat okozhat. 

-Teher, mezőgazdasági és munkagép gumiabroncsok és tömlők értékesítése, szerelése, javítása.


Használt autó gumiabroncsok:

Használt gumi készletünk kiváló minőségű használt gumik. A készlet 1-2 hetente frissül az aktuális kínálatról bővebb információt telefonon, és személyesen tudunk nyújtani.


Minőségi jellemzők:
  • személyautó és kisteher méretben: 13"-20" méretekben keveset futott, kiváló minőségű újszerű ( 7-8mm) profilmélységű és jó minőségű (5-6mm) profilmélységű ellenőrzött, lepróbált használtgumik.
  • Értékes nagyméretű gumiabroncsok pótlására is van lehetőség 1db-os készletünkből!

Új gumiabroncsok:

Célunk ügyfeleink számára a legjobb árak biztosítása a gumiabroncsok ár-érték arányának a figyelembevételével! Ezért széles választékban több gyártó termékét is értékesítjük raktárról, illetve rövid beszerzési határidővel.

Keresse akciós téli gumi, akciós nyári gumi vagy akciós négyévszakos gumi kínálatunkat!



acél lemezfelni gumi használt gumi Törtel lemez téli abroncs akció kamion házhozszállítás felni good year michelin árusítás alufelni traktorgumi bridgestone új yokohama dunlop nyárigumi Adrics Kft. peresgumi használt használt-gumi tehergumi goodyear acélfelni gumiabroncs téligumi autógumi futózott kerék kereső radial sportgumi alu rakodó használtgumi Pest megye

Az ADRICS Kft.
GINOP-PLUSZ-
1.2.2-22-2022-00861
számú projektje

Kiemelt Akciós Nyári Gumik!
Kiemelt Akciós Nyári Gumik!
Akciós Nyári Gumik
2év Kátyúgaranciával!
2 év KÁTYÚGGARANCIA az alábbi márkákra:
 Royal Black, KingStar, Uniroyal
APOLLO márkájú
személy és kisteher gumiabroncsokra!

Akciós:
Laufenn, Hankook, Kleber, Continental 
Gumiabroncsok forgalmazása kedvező árakon!
Akciós Téli Gumik Kátyúgaranciával!
Akciós Téli Gumik Kátyúgaranciával!
KIEMELT AKCIÓS TÉLIGUMIK,
2év Kátyúgaranciával!
 KingStar, Lassa, Sportiva, Uniroyal,
APOLLO márkájú
Személy és kisteher gumiabroncsok 2év 
KÁTYÚGARANCIÁVAL!
Téli Gumi Akciók!

Téli gumi akciók!
SEBRING, KingStar, Laufenn
Barum, Lassa, Sportiva, Nexen, Apollo 
Hankook, Kleber, Vredestein
Continental, Michelin
márkák forgalmazása

Copyright 2014 ADRICS Kft. design by © Ceglédinfo  |   IMPRESSZUM  |  sitemap: sitemap.xml