2747 Törtel (Pest megye) Jászkarajenői út 24.Tel.:06/30-221-21-02, 06/30-487-84-65
FELNIJAVITÁS
FELNIJAVITÁS
FELNIJAVÍTÁS

Hegesztés

Rövid határidővel!

Könnyűfém felnik és acéltárcsák javítása,
egyengetése speciális felnijavító géppel!
TPMS-ABRONCSNYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER
TPMS-ABRONCSNYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER

MI AZ A TPMS - ABRONCSNYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER?

Brock és RC design alufelnik
Brock és RC design alufelnikBrock és RC design alufelnik 3év Garanciával!

TPMS-ABRONCSNYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER

TPMS-ABRONCSNYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER

MI AZ A TPMS - ABRONCSNYOMÁS-ELLENŐRZŐ RENDSZER?

Az Európai Unió rendeletének megfelelően 2014. November 1-től kizárólag abroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) felszerelt személyautókat lehet regisztrálni. 

 

 

Az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer folyamatosan monitorozza a jármű kerekeiben lévő légnyomást és a fedélzeti szamítógépen keresztül, tájékoztatja a jármű vezetőjét az abroncsok állapotáról, és figylemeztet, amennyiben valamelyik kerékben nem megfelelő a nyomás.

TPMS előnyei

 

KERÉKTÁRCSA KIVÁLASZTÁSA TPMS SZENZORHOZ

Mire ügyeljek a keréktárcsa választásakor?

Amennyiben a járműve abroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) van felszerelve, először is fontos megtudni, hogy direkt vagy indirekt rendszerről van szó.

 

Indirekt TPMS rendszer

Az indirekt rendszer az adatokat az ABS szenzorból nyeri, tehát bármilyen felnit választhat, az nincs hatással a TPMS rendszerre.

 

Direkt TPMS rendszer

A direkt rendszer, a légnyomást egy, az abroncs belsejében lévő szenzor (vezeték nélküli jeladó) méri az abroncs belsejében). Ebben az esetben ügyelnie kell arra, hogy a keréktárcsa alkalmas-e a keréknyomás-ellenőrző szenzor felszerelésére. 

 

Mi a különbség a direkt és az indirekt rendszer között?

A direkt abroncsnyomás-ellenőrző rendszer, a kerekekben lévő nyomást, az abroncs belsejében elhelyezett, vezeték nélküli szenzorok által méri. A szenzorok jeleket továbbítanak a jármű fedélzeti számítógépének, így a járművezető folyamatosan ellenőrizheti a gumik légnyomását. Probléma esetén a rendszer azonnali figyelmeztetést küld. A direkt rendszer tekinthető a legmegbízhatóbbnak, mivel a keréknyomást közvetlenül, külön-külön méri.

Az indirekt rendszerek esetében a keréknyomást a rendszer az ABS szenzorból származó adatokból, azok forgási sebességéből számolja ki, miután a nyomáskülönbség más értékeket eredményez.

 

Mi a direkt és indirekt rendszerek előnyei és hátrányai?

A direkt rendszerek nagyon pontos értékeket képes mérni, továbbá azonosítja a problémás kerék pozícióját, parkolás közben is ellenőrzi a nyomást, illetve a pótkerék légnyomását is monitorozza. A direkt rendszerek szerelése ugyanakkor időigényesebb, valamint költségesebb, miután a mind a téli, mind a nyári garnitúrát fel kell szerelni ilyen szenzorokkal.

Az indirekt TPMS nem méri a pontos légnyomást, illetve az abroncs hőmérsékletét sem, ezért nem képes olyan pontos mérésekre, mint egy direkt rendszer. Az indirekt rendszer a kerék forgásából nyeri az információt, parkoló helyzetben nem méri a légnyomást, azaz ha esetleg álló helyzetben ereszt le az abroncs, a rendszer nem jelez. Ugyanakkor ezzel a rendszerrel lényegesen egyszerűbb a téli / nyári gumik cseréje.

 

Fel tudom szerelni a direkt TPMS szenzorokat én magam is?

Az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer szenzorainak felszereléséhez szaktudás, illetve speciális eszközök szükségesek, így mindenképp azt javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez. A direkt rendszerek szenzoraira kifejezetten ügyelni kell:

• Minden kerékcserénél a szenzorok kisebb szervize is szükséges: a kopó alkatrészeket ki kell cserélni, és ellenőrizni kell a szenzorokban lévő elemek állapotát.
• Új abroncsok esetében új szenzorokra is szükség van, amelyeket egy speciális eszközzel konfigurálni kell
• A szenzorokban lévő elemek állapotát is ellenőrizni kell a kerékcsere folyamán.

 

Az autóm gyárilag nincs TPMS rendszerrel felszerelve. Szükséges ilyen rendszert utólag felszereltetnem?

Az új előírás által érintett járművek már gyárilag TPMS rendszerekkel felszerelve érkeznek, ellenkező esetben nem lehetne őket forgalomba helyezni. Az abroncsnyomás-ellenőrző rendszerek utólagos beszerelése nem kötelező.

Amennyiben egy biztos és kényelmes megoldást keres, az AEZ, DOTZ, DEZENT, ENZO könnyűfém keréktárcsák és az ALCAR STAHLRAD acéltárcsák összes design-ja TPMS-kompatibilis, valamint az ALCAR által biztosított szenzorokkal garantáltan tökéletesen működnek.

A JOGI HÁTTÉR

MELY RENDELETEK ÍRJÁK ELŐ A TPMS HASZNÁLATÁT?

Az Európai Unió előírása szerint 2014. novemberétől kizárólag abroncsnyomás-ellenőrző rendszerrel (TPMS) felszerelt autókat lehet regisztrálni. A rendelet ugyanakkor nem határozza meg az adott rendszer típusát, így a gyártók direkt és indirekt rendszereket egyaránt alkalmazhatnak, amennyiben azok megfelelnek az ECE-R64 előírásnak.

FONTOS: A nem, vagy nem megfelelően működő rendszer vagy szenzor hibakódot eredményez a járműben, amelyet a műszaki vizsga folyamán is ellenőriznek.

 

A szenzorok felszerelése és programozása komplex folyamat, ezért javasoljuk, hogy az abroncsnyomás-ellenőrző rendszer felszerelését mindenképp bízza szakemberre!

Szervizünk az ALCAR partnereként teljeskörű szolgáltatást nyújt a megfelelő szenzor kiválasztásától a szakszerű beszerelés és programozás komplex folyamatán és az időszakos szervizelésen keresztül.

ADRICS Kft Gumiszervíz!
Vállalkozásunk tevékenysége kiváló minőségű és újszerű használt gumiabroncsok személyautókhoz, használt gumiabroncsok haszonjárművekhezúj gumiabroncsok személyautókhozúj gumiabroncsok haszonjárművekhez és akciós új gumiabroncsok értékesítése, szerelése, centrírozása javítása, valamint használt acélfelnik és alufelnik és új acélfelnik és alufelnik értékesítése.

Minőségi szolgáltatásainkat kedvező szervízárak mellett a legmodernebb SICAM gépekkel és 3 fő gumiabroncs szerelő és autószerelő szakirányú végzettséggel biztosítjuk szervizünkben.

- Nagyméretű és defekttűrő abroncsok szerelése SICAM TECNOROLLER segédkar szerelésével!
(Continental SSR, Michelin ZP defekttűrő abroncsgyártók ajánlásával)

-A mai nagy teljesítményű járművek esetében sokkal kifinomultabban kell kiegyensúlyozni az abroncsokat, mint évekkel ezelőtt. Egy nagy sebességgel haladó jármű abroncsának egyenetlen súlyelosztása már komoly vibrációt és kellemetlenséget okozhat. Túl az utazási kényelem csökkenésén és a fellépő zajon, egy nem megfelelően szerelt kerék komoly úttartási problémákat okozhat. 

-Teher, mezőgazdasági és munkagép gumiabroncsok és tömlők értékesítése, szerelése, javítása.


Használt autó gumiabroncsok:

Használt gumi készletünk kiváló minőségű használt gumik. A készlet 1-2 hetente frissül az aktuális kínálatról bővebb információt telefonon, és személyesen tudunk nyújtani.


Minőségi jellemzők:
  • személyautó és kisteher méretben: 13"-20" méretekben keveset futott, kiváló minőségű újszerű ( 7-8mm) profilmélységű és jó minőségű (5-6mm) profilmélységű ellenőrzött, lepróbált használtgumik.
  • Értékes nagyméretű gumiabroncsok pótlására is van lehetőség 1db-os készletünkből!

Új gumiabroncsok:

Célunk ügyfeleink számára a legjobb árak biztosítása a gumiabroncsok ár-érték arányának a figyelembevételével! Ezért széles választékban több gyártó termékét is értékesítjük raktárról, illetve rövid beszerzési határidővel.

Keresse akciós téli gumi, akciós nyári gumi vagy akciós négyévszakos gumi kínálatunkat!használt-gumi tehergumi abroncs acél akció Adrics Kft. yokohama alu nyárigumi használt rakodó goodyear gumiabroncs sportgumi lemezfelni új autógumi árusítás good year acélfelni kereső téli használtgumi használt gumi kamion Pest megye alufelni radial traktorgumi kerék dunlop lemez Törtel gumi házhozszállítás felni peresgumi téligumi michelin futózott bridgestone

Az ADRICS Kft.
GINOP-PLUSZ-
1.2.2-22-2022-00861
számú projektje

Kiemelt Akciós Nyári Gumik!
Kiemelt Akciós Nyári Gumik!
Akciós Nyári Gumik
2év Kátyúgaranciával!
2 év KÁTYÚGGARANCIA az alábbi márkákra:
 Royal Black, KingStar, Uniroyal
APOLLO márkájú
személy és kisteher gumiabroncsokra!

Akciós:
Laufenn, Hankook, Kleber, Continental 
Gumiabroncsok forgalmazása kedvező árakon!
Akciós Téli Gumik Kátyúgaranciával!
Akciós Téli Gumik Kátyúgaranciával!
KIEMELT AKCIÓS TÉLIGUMIK,
2év Kátyúgaranciával!
 KingStar, Lassa, Sportiva, Uniroyal,
APOLLO márkájú
Személy és kisteher gumiabroncsok 2év 
KÁTYÚGARANCIÁVAL!
Téli Gumi Akciók!

Téli gumi akciók!
SEBRING, KingStar, Laufenn
Barum, Lassa, Sportiva, Nexen, Apollo 
Hankook, Kleber, Vredestein
Continental, Michelin
márkák forgalmazása

Copyright 2014 ADRICS Kft. design by © Ceglédinfo  |   IMPRESSZUM  |  sitemap: sitemap.xml